Online TV & Video

Vanwege het groeiende gebruik van online tv-content is SKO in 2007 gestart met een project om marktbreed inzicht te geven in het aantal opgevraagde streams van televisieprogramma's. Samen met Conviva, comScore, GfK en Nielsen wordt het kijkgedrag naar tv-programma's en naar online programma's van SKO zenders in kaart gebracht.

Deelnemende zenders

Op dit moment worden de streams van NPO, RTL, Talpa TV en ESPN programma's gemeten. Het is de bedoeling dat ook streams voor andere zenders en andere online publishers gemeten en gerapporteerd gaan worden. Momenteel worden er on demand en live streams gemeten. Dit zijn streams van programma's die op TV zijn en/of worden uitgezonden en van online programma's van deze zenders. Ook worden streams van programma's en fragmenten die nooit op televisie zijn uitgezonden meegenomen in de meting.

De SKO Online TV & Video (OTV) resultaten vormen geen deel van het TV Zendertotaal van het kijkonderzoek (reguliere kijkcijfers), maar geven wel een vollediger beeld van de populariteit van programma's en het gedrag van de Nederlandse kijker. SKO OTV-cijfers mogen niet bij de reguliere kijkcijfers worden opgeteld; het betreft hier twee verschillende grootheden.

Kijkcijfers

Online TV & Video rapportages

Onderzoek

Methodologische documenten

Gecertificeerde meetbureaus

SKO heeft de meetsystemen van een aantal meetbureaus goedgekeurd. Deze kunnen daarom gebruikt worden bij het verzamelen van Online TV & Video censusdata. Uit een live test is gebleken dat de gerapporteerde censusdata voldoen aan de eisen van SKO. Het gaat om de volgende meetbureaus.

Adobe
AT Internet
Bitmovin
comScore
Conviva
GfK Nurago
Kantar Media Spring
NPAW - YOUBORA
Webtrekk

© 2023 Stichting KijkOnderzoek