Over Online Panel

SKO meet het online kijkgedrag in Nederland door middel van een Online Panel. Het gaat hier om online kijkgedrag dat niet via het TV-toestel, maar via computers (desktops, laptops), tablets en smartphones wordt gerealiseerd.

 

Het SKO Online Panel bestaat uit 5.500 personen (in circa 2.900 huishoudens), en is representatief voor de Nederlandse bevolking van 6 jaar en ouder. Binnen dit 'MediaPanel' wordt het online kijkgedrag op alle online devices van alle personen in het huishouden gemeten. In totaal betreft dit circa 12.000 devices. Het beheer van het panel is in handen van Kantar TNS.

 

SKO heeft alle methoden en technieken die worden gehanteerd in de meting via het Online Panel in een document vastgelegd. Zie de methodologische beschrijving van het mediapanel hier:

 

> MediaPanel methodological description

 

Met ingang van januari 2016 levert SKO dagelijks kijkcijfers voor Online programmadata. Deze zijn gebaseerd op een hybride meetmethode waarbij censusdata en paneldata elkaar versterken. De door SKO gehanteerde calculatie- en rapportageregels voor de rapportage van de online kijkcijfers kunnen hier worden geraadpleegd:

 

> Calculation and reporting rules SKO Online

 

Voor meer informatie over het Online panel kunt u contact opnemen met Mariana Irazoqui:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 020-6414333