Over Online TV & Video

Op dit moment worden de streams van RTL, NPO en SBS programma's gemeten. Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook streams voor andere zenders en andere online publishers worden gemeten en gerapporteerd. Momenteel worden er on demand en live streams gemeten. Dit zijn streams van programma's die op TV zijn en/of worden uitgezonden. SKO heeft als doel om in de toekomst ook andere soorten streams te meten, zoals streams van programma's en fragmenten die nooit op televisie zijn uitgezonden.

SKO rapporteert op deze website alle gegevens van streams tot en met 6 dagen na de uitzenddag. De SKO OTV-resultaten vormen geen deel van het KijkTotaal van het kijkonderzoek (kijkcijfers), maar geven wel een vollediger beeld van de populariteit van programma's en het gedrag van de Nederlandse kijker. SKO OTV-cijfers mogen niet bij de reguliere kijkcijfers worden opgeteld; het betreft hier twee verschillende grootheden.

 

Voor informatie over de meettechniek van Online TV & Video, zie het document > Methodologische beschrijving Online TV&Video

 

De bijlagen van het OTV methodendocument vindt u hier

Bijlage 1 > SKO players per exploitant

Bijlage 2 > StreamSense lijst met ondersteunde players en versies

Bijlage 3 > OTV Codedocument

 

Van oktober 2013 t/m december 2015 leverde SKO dagelijks SKO OTV geagreggeerde programmadata. OTV ruwe data is geleverd van september 2014 t/m december 2015. De door SKO gehanteerde calculatie- en rapportageregels kunnen hier worden geraadpleegd.

 

> Calculatie en rapportageregels geaggregeerde programmadata OTV

> Calculatie en rapportageregels ruwe data OTV

 

In januari 2016 hebben de OTV cijfers plaatsgemaakt voor de rapportage van online kijkcijfers.

 

Voor meer informatie over Online TV & Video kunt u contact opnemen met Mariana Irazoqui:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 020-6414333

 

Start Online TV & Video Over Online TV & Video