Over SKO Light

Zenders kunnen deelnemen aan het kijkonderzoek als SKO Light zenders. Van dit type zender wordt extern alleen het bereik gerapporteerd. De SKO Light zenders zijn in de ruwe data terug te vinden voor analyses.

  

Door de snelle groei in de ontvangst van digitale televisie is er een duidelijke behoefte aan kijkcijfers van de digitale, vaak thematische, zenders ontstaan. SKO startte daarom in 2008 een pilot met 39 digitale kanalen. Intomart GfK zette met succes de Enhanced Audio Matching techniek in om het aantal kijkers van deze kanalen te meten. Naast deze technische meting ontwikkelde SKO een statistische maat om de betrouwbaarheid van kijkcijfers van digitale kanalen vast te stellen.

 

SKO bericht standaard alleen over het aantal bereikten (uitgedrukt in % en in kijkers * 1.000). In het geval van SKO Light zenders rapporteert SKO alleen over het cumulatieve bereik per week of maand. Dit is een voorwaarde om betrouwbare resultaten te kunnen rapporteren. Er worden doorlopend nieuwe zenders aan de SKO Light meting toegevoegd. 

 

Bekijk de > actuele zenderlijst van alle zenders in de SKO meting.

 

Voor meer informatie over SKO Light kunt u contact opnemen met Guus van der Salm:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 020-6414333