Medewerkers

De medewerkers van SKO zijn verantwoordelijk voor de voortgang, controle en kwaliteit van het dagelijkse kijkonderzoek. SKO bewaakt de methodologische en technische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de meting van het kijkgedrag. Daarnaast heeft SKO een voorlichtende rol ten aanzien van het kijkonderzoek en stelt het de data ter beschikking aan partners, participanten en derden.

Patricia Sonius

Directeur onderzoek NMO
Ik ben eindverantwoordelijke voor de dagelijkse kijkcijfers en het SKO Bureau. Ik houd me met allerhande zaken rondom het KijkOnderzoek bezig. Daarnaast ben ik  aanspreekpunt voor zenders, mediabureaus en adverteerders die gebruik (willen) maken van onze gegevens. Ook ben ik de contactpersoon voor vragen van journalisten over kijkcijfers of de ontwikkelingen in de Nederlandse televisiemarkt.

Mariana Irazoqui

Mariana Irazoqui

Research Director
Als research director ben ik verantwoordelijk voor de voortgang, controle en kwaliteit van het dagelijkse kijkonderzoek en de meting van online video. Ik monitor de methodologische en technische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de meting van het kijkgedrag. Verder zit ik technische werkgroepen voor. Ook het controleren van de gebruikte software- en calculatieregels door klanten van SKO valt binnen mijn domein. Als je SKO belt met onderzoekstechnische vragen zal ik die vaak beantwoorden. Tevens presenteer ik met regelmaat SKO-projecten op internationale congressen.

Sophie Waterloo

Sophie Waterloo

Projectmanager/Onderzoeker
Ik ben werkzaam als projectmanager/onderzoeker bij SKO. Ik houd me bezig met de monitoring van de voortgang en kwaliteit van de verschillende onderzoeksprojecten. Dit geldt voor zowel het traditionele kijkonderzoek als voor projecten rondom het meten van de ontwikkelingen in kijkgedrag buiten het klassieke televisie kijken om. Daarnaast houd ik me bezig met verwante projecten die in samenwerking met andere partijen worden uitgevoerd zoals het Media:Tijd onderzoek (crossmediaal tijdsbestedingonderzoek) en de Media Standaard Survey.

Mieke Timmer

Mieke Timmer

Boekhouder
Als boekhouder bij Stichting Kijkonderzoek verzorg ik, samen met de accountant, de financiële administratie. Ik ben verantwoordelijk voor de inkopen, de verkopen, het samenstellen van de financiële administratie en de controle hiervan. Ik bereid de jaarcijfers voor en verzorg tussentijdse financiële overzichten en doe ook de btw-aangifte. Verder valt een deel van het office management onder mijn taken. Het is een leuke, zeer afwisselende baan, waarbij ik drie dagen in de week bij SKO werkzaam ben.

Marlou Nelen

Marlou Nelen

Bestuursassistente & officemanager
Als bestuursassistente ondersteun ik de dagelijkse gang van zaken rond het bestuur. Ik ondersteun de directeur en voorzitter van het SKO bestuur in hun werkzaamheden. Ik plan en notuleer de bestuursvergaderingen en zorg ervoor dat de administratie op orde is, zoals de in- en uitschrijving  van bestuursleden bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast zorg ik voor het voorbereiden, coördineren en notuleren van diverse andere vergaderingen, zoals die van de Technische Commissies en andere (strategische) vergaderingen. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van bijeenkomsten zoals presentatie van onderzoek of gebruikersbijeenkomsten. Ook verzorg ik een deel van het officemanagement zoals het plannen van afspraken, het beantwoorden van telefoontjes en e-mails en het verzorgen van accommodaties en catering. Tot slot draag ik bij aan de communicatie door redactie te plegen op de externe communicatie. Een hele afwisselende baan en interessant door het veranderende medialandschap; een mooie uitdaging waar ik samen met mijn collega’s van SKO met veel plezier aan werk.

© 2023 Stichting KijkOnderzoek