• Nieuws

Nieuws

Lancering nieuwe kijkonderzoek

Na een periode van intensieve panelopbouw door het onderzoeksbureau Kantar, is SKO verheugd te kunnen melden dat het aftellen is begonnen. De nieuwe, verrijkte kijkcijfers in Nederland zullen dit najaar live gaan. Deze nieuwste mijlpaal binnen de opzet van het nieuwe Nationaal Media Onderzoek (NMO) volgt op een opbouw- en testfase van 1,5 jaar die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Lees meer in ons persbericht.

NMO Summer Update 7 juli

Het nieuwe Nationaal Media Onderzoek (NMO) staat volop in de steigers. Graag praat het NMO-team jou bij over de laatste stand van zaken. Ben je benieuwd naar de vorderingen, meld je dan aan voor het NMO Webinar op donderdag 7 juli 2022 van 16 tot 17 uur.

Aanmelden voor de NMO Summer Update

Kijkcijfers op dinsdag 4 januari later beschikbaar

Op 4 januari zullen de kijkcijfers later beschikbaar zijn dan normaal in verband met de jaarlijkse update van de populatieaantallen in het kijkonderzoek.
Huishoudverantwoordelijke

Boodschapper wordt Huishoudverantwoordelijke

In week 1 van januari 2022 zal de naam van de doelgroep ‘Boodschapper’ worden aangepast naar ‘Huishoudverantwoordelijke’. Alleen de naamgeving zal worden aangepast; aan de definitie van deze doelgroep zal niets worden veranderd.

Nationaal Media Onderzoek gaat van start

Onder de nieuwe naam Nationaal Media Onderzoek (NMO) zal het bereik van televisie, radio, print en online worden gemeten en gaat het op termijn de huidige standaarden vervangen. Elk afzonderlijk bereiksonderzoek wordt daarbij vernieuwd en sterk verbeterd. De crossmediale opzet van het nieuwe onderzoek is een wereldprimeur.

Kijkcijfers op 5 januari later beschikbaar

Op 5 januari zullen de kijkcijfers later beschikbaar zijn dan normaal in verband met de jaarlijkse update van de populatieaantallen in het kijkonderzoek.

Kijkcijfers op 1 januari later beschikbaar

Op 1 januari worden de kijkcijfers later gepubliceerd dan normaal. De cijfers van 31 december 2020 zullen naar verwachting om 13.00 uur beschikbaar zijn.

Uitbreiding rapportage programma's met ingang van 17 augustus

Met ingang van 17 augustus zullen de rapportages van SKO over programma’s worden uitgebreid. Vanaf dat moment zullen we in onze openbare programmarapportages ook inzicht geven in het totaal aantal kijkers van een programma (het bereik). De nieuwe cijfers zullen naar verwachting einde van de middag zichtbaar zijn op de website van SKO.
afstandsbediening

Kijkcijfers op 30 juni later beschikbaar

Op 30 juni 2020 worden de kijkcijfers later gepubliceerd dan normaal, omdat de set met achtergrondkenmerken van het kijkonderzoek wordt geactualiseerd.
factsheet corona

UPDATE factsheet kijkcijfers coronacrisis

Op 24 maart hebben we een factsheet gepubliceerd met de belangrijkste ontwikkelingen in de kijkcijfers in de eerste weken van de coronacrisis. Er is nu een update van deze factsheet beschikbaar met cijfers over de afgelopen 6 weken.

SKO bereikbaar, kantoor gesloten

Stichting KijkOnderzoek volgt de richtlijnen en maatregelen in verband met het coronavirus op de voet. Vanwege deze maatregelen is het kantoor van SKO sinds 16 maart tot nader bericht gesloten. De medewerkers van SKO werken thuis en zijn per e-mail goed bereikbaar.

Nieuwe website SKO

Op 5 november 2019 is de website van SKO in een nieuw jasje gestoken.

Media:Tijd 2018

Op 25 april is het tijdbestedingsonderzoek Media:Tijd 2018 gepresenteerd.

© 2023 Nationaal Media Onderzoek